Den blommande Sakuran är här!

Skriven av Sara Bergqvist, 26 april, 2016

Sandberg_blog_korsbarstrad_foto

Just nu blommar körsbärsträden och varje år blir jag lika glad och upplyft. Igår snöade det i många delar av Sverige men körsbärsträden påminner oss om att sommaren inte är långt bort! Jag älskar känslan av vår och löftet om ljus, växtlighet och liv.

Sandberg_blog_Sakura_skiss

När jag skissade på mönstren Sakura sky och Sakura mural hade jag den här känslan i åtanke. Att gå under de blommande träden och blombladen som dansar i vinden är en av de bästa sakerna med den här årstiden. Namnet Sakura kommer från det japanska ordet för körsbärsblomma och en punkt på min bucket list är att uppleva den årliga blomsterfesten i Japan. Bara att gå på Järntorget i Göteborg just nu är underbart men att få ta del av en så stor och andaktsfull högtid hade varit fantastiskt.

Sandberg_blog_Sakura_rapport

Sakura sky och mural är tecknade och färgsatta med akvarell som ligger mig varmt om hjärtat. Att arbeta med mönster både till tak och vägg var verkligen spännande! Så mycket händer när körsbärsblommorna får växa in i rummet och sakta falla ner på väggarna. Det var så kul att arbeta med denna tolkning av våren och jag älskar det organiska och lätta uttrycket.

Sandberg_blog_Sakura_interior

Jag har länge drömt om att ha en himmelsäng och med Sakura sky i tak och Sakura mural på väggar förvandlas hela rummet till en blomstrande och levande omgivning. Man kan nästan känna vinden i träden medan man omfamnas och skyddas av körsbärsblommor och grenar. Tänk att ha den atmosfären hemma året om!

 

Jag hoppas att ni tycker om Sakura lika mycket som jag!

 

/Sara Bergqvist

Designer på Sandberg Wallpaper

Kommentera